10 Temmuz 2010 Cumartesi

YOGİ

YOGİ

Hayatları birçok şeyle dolu olmasına rağmen içsel boşluğa artık daha fazla tahammül edemeyen birçok insan var. En başarılı Avrupa ülkelerine bir bakın, yüksek oranda depresyon, intihar ve uyuşturucu bağımlılığı var. Aynı zamanda aza insanlar da var. Egolarını daha alt seviyeye bastırmak ve daha azıyla nasıl mutlu olurumu öğrenmek amacıyla Hindistan a veya diğer ülkelere seyahat eden Avrupalılar var.

Egoizm ne kadar küçük olursa, hayat o kadar kolay olur. Hayvansal seviyedeki ego olayları daha kolaylaştırır. Egonun ne kadar büyükse olaylar da o kadar zorlaşır. Yüksek ego insanı ızdırap verici sorulara götürür. Her insan kendi yolunu seçer. Her an egomuz büyüyor ve bizleri kendimize şu kesin soruyu sormamız için zorluyor “neden yaşıyorum?”

Cevap herhangi bir aldatmacada, uyuşturucuda yada özgüvende yatmamasına rağmen ama tam ölçüde varolduğumuz dünyaları keşfetmekte yatıyor. Kaçınılmaz olarak bu anlayışa gelicez. Bir başka deyişle, eğer ki dünyamızın genel yönetiliş sistemiyle birlik içine varamazsak, ölümden çok daha kötü bir seviyeye sızacağız. Bu nedenle dünyanın genel resmini güvenli ve rahat bir şekilde olabileceğimiz bir seviyede anlamalıyız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder